Frekventni regulator za pumpe

Upravljački ormari

Među najznačajnim komandnim ormarima koje posedujemo u ponudi svakao jesu frekventi regulatori za pumpe. Upravljanje pumpama za vodu preko frekventnog regulatora u sistemima navodnjavanja i vodosnabdevanja dolazi do niza jako značajnih prednosti u odnosnu na ranije korišćene načine upravljanja.

Upravljanje pumpom za vodu preko frekventnog regulatora u PID regulaciji (koristi se transmiter pritiska) dolazi se do niza prednosti kao što su: zaštita motora, upravljanje procesima, kontorolom brzine rada, održavanjem željenog konstantnog pritiska u sistemu, smanjenje troškova električne energije kao i drugi faktori.

Frekventni regulator za pumpe

Frekventni regulator za pumpe

Frekventni regulator za pumpe

Osnovna prednost primene frekventnog regulatora je u tome možemo održavati konstantan pritisak u vodovodnoj mreži sistema za vodosnabdevanja ili navodnjavanja, tako što regulišemo i upravljamo brzinom obrtanja elektromotora pumpe za vodu, i tako dolazimo do željenih kapciteta pumpe a pri tome vršimo uštedu električne energije.
Druge prednosti se ogledaju u tome što frekventni regulator obezbeđuje:
-Brojne zaštite elektromotora pumpe
-Alarme u slučaju nekih anomalija,
-Praćenje trenutnih vrednosti parametara u sistemu
-Obezbeđuje vreme zaletanja pumpe do pune snage tako i do zaustavljanja.
Izbegavaju se hidraulični udari u mreži i utiče na uštedu električne energije, utiče na ukupno smanjenje troškova održavanja postrojenja.

PID regulacija

Najčešće korišćena aplikacija za održavanje konstantnog pritiska u mreži je primenom zatvorene petlje - tzv. PID regulacija. U tim uslovima pored frekventnog regulatora koristimo i transmiter pritiska, uređaj koji meri stvarnu vrednost prtiska u mreži, obrađuje je i kao analogni strujni (ili naponski) signal šalje u frekventni regulator.
-Na taj način, regulator u svakom trenutku ima informaciju o trenutnom pritisku u mreži. Takav signal regulator upoređuje sa zadatim pritiskom i na osnovu vrednosti razlike ova dva pritiska, upravlja brzinom obrtanja elektromotora pumpe u cilju dostizanja zadatog pritiska.
-U zavisnosti od svojih potreba, korisnik određuje zadati pritisak u mreži, kao i diference u odnosu na zadati pritisak. U slučaju kada je smanjena potrošnja vode ili ne postoji potreba za radom pumpi, regulator odlazi u režim "spavanja" - tzv. SLEEP MODE i u njemu ostaje sve dok se ne pojavi veća potrošnja vode. Tada regulator izlazi iz režima spavanja i startuje elektromotor pumpe brzinom prilagođenom trenutnim uslovima u mreži.
-Na taj način smanjujemo potrošnju električne energije i utičemo na ekonomičniji i dugotrajniji rad elektromotora pumpe.

U našoj ponudi, upravljačke ormare sa  jednim ili više frekventnih regulatora. Ormari sa jednim regulatorom našli su veliku primenu u upravljanju radom jedne dubinske ili površinske pumpe.

Za upravljačke ormare, koristimo kvalitetnu opremu pozntih svetskih proizvođača:
 - ABB Frekventni regulatori (serija ACS310, namenjena za pumpne i ventilatorske sisteme) - Schneider Electric

Možemo se pohvaliti kvalitetnom izradom, brzom isporukom i dobrim cenama frekventni regulator za pumpe !
Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo da nađemo najpovoljnije i najbolje moguće rešenje za Vas!