Frekventni regulator

Frekventni regulator za pumpe

Frekventni regulator za pumpe

Kompletna resenja automatizacija sistema vodosnabdevanja. Ucinite jednu od ostavnih potrebna svakog proizodnog procesa lakim!

Frekventni regulator za pumpe

Frekventni regulator za pumpe

Osnovna prednost primene frekventnog regulatora je u tome možemo održavati konstantan pritisak u vodovodnoj mreži sistema za vodosnabdevanja ili navodnjavanja, tako što regulišemo i upravljamo brzinom obrtanja elektromotora pumpe za vodu, i tako dolazimo do željenih kapciteta pumpe a pri tome vršimo uštedu električne energije.
Druge prednosti se ogledaju u tome što frekventni regulator obezbeđuje:
Brojne zaštite elektromotora pumpe
Alarme u slučaju nekih anomalija,
-Praćenje trenutnih vrednosti parametara u sistemu
-Obezbeđuje vreme zaletanja pumpe do pune snage tako i do zaustavljanja.
Izbegavaju se hidraulični udari u mreži i utiče na uštedu električne energije, utiče na ukupno smanjenje troškova održavanja postrojenja.

Upravljački ormari

Među najznačajnim komandnim ormarima koje posedujemo u ponudi svakao jesu frekventi regulatori za pumpe. Upravljanje pumpama za vodu preko frekventnog regulatora u sistemima navodnjavanja i vodosnabdevanja dolazi do niza jako značajnih prednosti u odnosnu na ranije korišćene načine upravljanja.

Upravljanje pumpom za vodu preko frekventnog regulatora u PID regulaciji (koristi se transmiter pritiska) dolazi se do niza prednosti kao što su: zaštita motora, upravljanje procesima, kontorolom brzine rada, održavanjem željenog konstantnog pritiska u sistemu, smanjenje troškova električne energije kao i drugi

PID regulacija proporcionalnointegralnodiferencijalno dejstvo ili ti PID

Najčešće korišćena aplikacija za održavanje konstantnog pritiska u mreži je primenom zatvorene petlje – tzv. PID regulacija. U tim uslovima pored frekventnog regulatora koristimo i transmiter pritiska, uređaj koji meri stvarnu vrednost prtiska u mreži, obrađuje je i kao analogni strujni (ili naponski) signal šalje u frekventni regulator.

-Na taj način, regulator u svakom trenutku ima informaciju o trenutnom pritisku u mreži. Takav signal regulator upoređuje sa zadatim pritiskom i na osnovu vrednosti razlike ova dva pritiska, upravlja brzinom obrtanja elektromotora pumpe u cilju dostizanja zadatog pritiska.

-U zavisnosti od svojih potreba, korisnik određuje zadati pritisak u mreži, kao i diference u odnosu na zadati pritisak. U slučaju kada je smanjena potrošnja vode ili ne postoji potreba za radom pumpi, regulator odlazi u režim „spavanja“ – tzv. SLEEP MODE i u njemu ostaje sve dok se ne pojavi veća potrošnja vode. Tada regulator izlazi iz režima spavanja i startuje elektromotor pumpe brzinom prilagođenom trenutnim uslovima u mreži.

-Na taj način smanjujemo potrošnju električne energije i utičemo na ekonomičniji i dugotrajniji rad elektromotora pumpe.

Pogeldajte cenovnik

Frekventni regulator za pumpe

O sklopnim elementima

U našoj ponudi, upravljačke ormare sa  jednim ili više frekventnih regulatora. Ormari sa jednim regulatorom našli su veliku primenu u upravljanju radom jedne dubinske ili površinske pumpe.

Za upravljačke ormare, koristimo kvalitetnu opremu pozntih svetskih proizvođača:
 – ABB Frekventni regulatori (serija ACS480, namenjena za pumpne i ventilatorske sisteme) kao i svu sklopnu tehniku . U ponudi takodje imam kompletnu iyradu u Schneider Electric verziji.

Možemo se pohvaliti kvalitetnom izradom, brzom isporukom i dobrim cenama frekventni regulator za pumpe !